xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Oslobodite stresa vježbanjem


Brz životni tempo i razne situacije svakodnevno nas podsjećaju na stres.


Zamislite kako stresan život može biti život, od uobičajenog radnog dana ispunjenog stresom (prometne gužve, rokovi, ..) do planiranja financija i suočavanja s neočekivanim događajima.


Bez obzira na to što radite da ostanete mirni, stres je tu svaki dan. Pa što možemo učiniti u vezi s tim? Postoji jedan sjajan način da se istovremeno nosite sa stresom i poboljšate zdravlje, a to je trening.


Bilo koji oblik tjelesne aktivnosti poboljšati će vam sveukupno zdravlje i smanjiti stres, važno je samo da redovito vježbate i počnete nakon napornog radnog dana.


Prednosti treninga


- Više endorfina

Tjelesna aktivnost povećava razinu endorfina. Endorfin pomaže u regulaciji stresa čineći se osjećate bolje.


- Treniranje može zamijeniti meditaciju

Tijekom treninga zaboravit ćete na stresne situacije tijekom dana koncentrirajući se na pokrete tijela.


- Poboljšavam raspoloženje

Redovito vježbanje povećava samopouzdanje, smanjuje simptome blage depresije i anksioznosti. Vježbanje će također poboljšati vaš san, koji je često poremećen stresom.


Sve ove prednosti mogu vam olakšati svakodnevne stresne situacije nakon napornih dana i pružiti vam osjećaj kontrole nad tijelom i životom.


Započnite uspješan program treninga s dobrim planom iz udobnosti svog doma