xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Kako biste bili u najboljem fizičkom stanju, održavanje hidratacije trebalo bi biti glavni prioritet jer je od vitalnog značaja za održavanje optimalnog krvnog pritiska, zdravlje bubrega i pomoć u gubitku masti, uz ostale prednosti.


Ljudsko tijelo sastoji se od tri petine vode, pa kada je u pitanju nadoknada tekućine, logičan izbor bi bio zamjena vode s više vode. I ima smisla. Dakle, koliko je vode potrebno za održavanje hidratacije kako bi mišići radili i izbjegli umor? Dobra početna točka je pokušaj da popijete dvije čaše vode oko 2 sata prije bilo kakvog treninga i pijuckate oko 120-180 ml na svakih 15 do 20 minuta tijekom treniga.


Postoje i druge dostupne opcije koje možete popiti da biste ostali hidratizirani. Neke su očigledne, neke mogu iznenaditi, ali sve su efikasne kao voda kada je u pitanju hidratacija. Napitci koji sadrže male količine šećera, masti ili proteina zaista pomažu i bolje nadopunjuju tijelo tekućinom od obične vode. Otkriveno je da pića s malo šećera, masti ili proteina imaju bolji utjecaj od vode u održavanju hidratacije kod muškaraca.


Evo nekih drugih opcija.


Oralna rehidratacija


Ovo je otopina elektrolita na bazi soli koja se prvobitno koristila za obnavljanje hidratacije izazvane dijarejom ili povraćanjem, ali je također od koristi za sportaše koji se žele oporaviti od teških treninga. Sadrži dosta elektrolita koji pomažu zamijeniti natrij i kalij koji su iscrpljeni znojenjem.


Mlijeko


Svi znamo da mlijeko čini dobro tijelu, ali njegova efikasnost nadilazi zdravlje kostiju izazvano kalcijem jer sadrži i elektrolite kao što su natrij i kalij koji pomažu u zadržavanju tekućine u krvotoku. Međutim, efikasnost mlijeka ide dalje jer se njegova kombinacija šećera, laktoze, proteina i malo masti kombinira kako bi se usporilo iscrpljivanje tekućina iz želuca, što vam pomaže da duže ostanete hidratizirani.


Sportska pića


Dobar izbor za većinu sportaša kako bi se ponovo napunili energijom nakon treninga. Većina sportskih napitaka je bogata kalijem i natrijem, napravljena za brzo dodavanje tekućine u tijelo i pomaže u povećanju nivoa šećera u krvi. Međutim, provjerite etikete jer neka sportska pića također mogu biti jako kalorična.


Sok od lubenice (i lubenice)


Što ovo supervoće nema u sebi? Niskokalorična, bogata vitaminima A i C, kao i kalcijem, magnezijem i kalijem te aminokiselinama kao što su arginin, leucin, lizin i tirozin, lubenica održava energiju i oporavlja, kao i hidratizira.

Gazirana voda


Gazirana voda, pjenušava alternativa vodi iz slavine, također predstavlja odličnu opciju za hidrataciju. Gazirana voda sadrži više natrija od obične vode, što je dobro za dopunjavanje tekućine, ali prije nego što je uzmete, provjerite etikete kako biste bili sigurni da ne sadrži dodatni šećer ili umjetne zaslađivače.




Xplorer vam nudi Xiaomi sobni bicikl koji vam omogućuje uživanje u nježnim vježbama ili vježbama u stilu vrtnje iz udobnosti vlastitog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl prikladan je za upotrebu u zatvorenom prostoru i ima remenski pogon, magnetski sustav i pametnu tehnologiju. Ako vas zanima biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDJE!