xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem
prednosti-sobnog-bicikla

Koje su prednosti sobnog bicikla?

5. ožujka 2016. 21:35:10 CET

Vožnja sobnog bicikla može dovesti do smanjenja udjela masnoća u vašem tijelu

Pedaliranje na sobnom biciklu nije samo način da zaokupite misli dok gledate večernje vijesti. Ova vježba je efikasan način sagorijevanja masnoća u nekoliko ključnih dijelova vašeg tijela, uključujući naslage oko trbuha. Sobn bicikl je prigodan za ljude različitog stupnja tjelesne spremnosti i redovno vježbanje na njemu može rezultirati u trošenju stotina kalorija.

Salo oko trbuha je ozbiljan problem

Ako ste zabrinuti zbog veličine svog trbuha toliko da razmišljate o tjelovježbi, već ste poduzeli pametan prvi korak prema boljem zdravlju. To salo nije samo problem estetike. Dio sala na trbuhu spada u visceralne masnoće, tj. one koje se nalaze duboko u vašem torzu. Te masnoće su opasne i povezane s dugačkom listom raznih bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes. Vježbanje vam može pomoći izgubiti masnoće i poboljšati zdravlje.

Zdrav život, manje masnoća

Vožnja sobnog bicikla pomaže u gubitku viška kilograma pod uvjetom da iz prehrane izbacite visokokaloričnu hranu. Teško je sagorjeti masnoće bez promjena u prehrani. Niti jedna vježba nije dovoljna sama po sebi za smanjenje udjela masti u vašem tijelu. Gubitak masnih naslaga zahtijeva redovno vježbanje i zdravu prehranu koja vodi do ukupnog gubitka masnoća.

Vježbajte opet i  vježbajte još

Jedna od ključnih stvari u vožnji sobnog bicikla, ako vam je cilj gubitak težine, je da ste redoviti. Vaš trening ne treba biti visokog intenziteta, no ponavljanje je ključno. Standardni plan vježbanja za gubitak kilograma je 300 minuta tjedno kardiovaskularnih vježbi srednjeg intenziteta , no ako možete održati energičan ritam, pokušajte sa 150 minuta na biciklu svaki tjedan. Probajte ispuniti zadanu vremensku kvotu u najviše pet dana, kako biste imali i nekoliko dana odmora.

Vožnja za bolje zdravlje

Pedaliranje na sobnom biciklu može vam pomoći da transformirate svoje tijelo. Ova vježba nije samo način za topljenje masnih naslaga, ona također jača vaše mišiće, poboljšava izdržljivost, jača srce i smanjuje rizik od nastanka raznoraznih bolesti. Vožnja sobnog bicikla je idealna jer stvara minimalno opterećenje za zglobove, mnogo manje nego primjerice džoging ili plesanje. Nemoguće je naći manu sobnom biciklu – dodatna prednost mu je što, za razliku od vanjskih aktivnosti, ne trebate brinuti o prometu i vremenskim prilikama.