xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

U današnje vrijeme kada smo pretrpani obvezama, teško je naći vremena da se posvetimo svome tijelu.


Većini je poznata situacija: nezadovoljni smo kako izgledamo, višak kilograma i celulit su tu. Govorimo si od sutra krećem vježbati. I onda dolazi sutra, ujutro žurimo na posao, s posla se vraćamo umorni, a kod kuće djeca čekaju da napravimo ručak. Kasnije nas čeka gomila prljavog suđa i veša. Kada završimo sa svim obvezama već je prekasno i definitivno nemamo vremena za odlazak na trčanje ili u teretanu.


Zato postoji orbitrek, sprava koja čuva zdravlje. Umjesto trošenja vremena na odlazak do teretane, tuširanje, povratak kući i sl. možemo ustati samo 20-ak minuta ranije i započeti dan vježbanjem koje će nas cijeli dan držati poletnima i punima energije. Vježbanje na orbitreku stimulira prirodno kretanje tijela pa je zbog toga operećenje na zglobove, a posebno na koljena i kralješnicu minimalno. Zbog toga je orbitrek posebno pogodan za počenike, osobe starije životne dobi te osobe koje su na rehabilitaciji nakon ozljede koljena ili drugih zglobova i tkiva te trebaju ojačati mišiće, a istovremeno čuva zglobove. Orbitrek sa samo jednom vježbom aktivira sve velike mišićne skupine. Redovitim vježbanjem mogu se izgubiti suvišne masne naslage, smanjiti celulit te učvrstiti ruke, noge trup i stražnjica.


Također se vježbanjem na orbitreku poboljšava opće stanje tijela te se značajno smanjuje mogućnost nastanka bolesti krvožilnog sustava, dijabetesa, hipertenzije, pretilosti, osteoporoze i mnogih drugih bolesti koje nas sve više i sve češće pogađaju.

Na orbitreku možemo podešavati otpor pa nam sprava neće brzo dosaditi. Moguće je odraditi više vrsta treninga kao što su trening umjerenog intenziteta, HIIT trenig (intervalni trening visokog intenziteta), Tabata protokol i brojni drugi. Također tijekom vježbanja možemo pratiti svoj napredak. Na zaslonu su prikazani vrijeme, brzina, udaljenost, kalorije i puls.

Pošto orbitrek zauzima malo prostora, trebao bi lako naći mjesto u svačijem domu. Budući da nije jako težak moguće ga je premještati u prostoru. U zimskim mjesecima možemo pred televizorom pratiti omiljenu seriju i istovremeno gubiti kilograme. Dok u ljetnim mjesecima možemo na balkonu uživati u sunčevim zrakama.


Nadamo se da vas je ovaj blog potaknuo da razmislite o kupnji orbitreka i da se pobrinete za svoje zdravlje te do ljeta učvrstite svoje tijelo za plažu :-)


Autor: Antonija Jerbić