xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Preskakanje užeta - odličan trening!

16. svibnja 2019. 11:54:52 CEST

Ako misliš da je preskakanje užeta samo dio zagrijavanja i da ne možeš ostvariti odlične rezultate, varaš se! Danas pišemo o prednostima ovog tipa treninga, posebno za one koji još uvijek nisu našli idealnu spravu s kojom bi postigli željeni rezultat. Preskakanje užeta ti neće oduzeti puno vremena, a zategnut će skoro sve mišiće i sagorjeti kalorije i masne naslage. Iako se možda čini drugačije, ne moraš cijeli dan preskakati preko užeta. Za vidljive rezultate i par serija bit će dovoljno. Bar za početak.


O vrstama treninga s užetom već smo pisali prije na našem blogu pa ćemo sad samo ukratko ponoviti što sve možeš izvoditi.


1. Stavi noge jednu do druge i počni sunožno skakati. Naizmjenično skači naprijed nazad.


2. Preskoči uže i dočekaj se raširenim nogama. Pri sljedećem skoku, skupi noge i ponovi radnju.


3. Za trening kod kuće, trči na mjestu prilikom preskakivanja užeta. Ako želiš uživati u treningu u prirodi, preskači uže dok istovremeno trčiš normalno.


4. Uže možeš preskakati i na jednoj nozi. Nakon određenog broja preskoka, samo zamijeniš nogu i nastaviš trening.


5. Skoči dovoljno visoko kako bi dva puta provukao/la uže ispod sebe prije sljedećeg doskoka.


6. Svakako probaj križno preskakivanje. Počni normalno preskakivati uže, ali svaki drugi put prekriži ruke nakon što ti uže prijeđe preko glave.


Osim što ćeš se osjećati super, nakon treninga s užetom poboljšat ćeš ravnotežu, ojačat ćeš kosti i mišiće te doprinijeti svom zdravlju. I najbolje od svega? Uže može s tobom gdje god kreneš. Zato, uže u ruke i kreni put top forme!