xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Misliš da je augmented reality neki čudni pojam iz budućnosti? Iznenadit ćeš se kad skužiš da se radi o pojmu starom već 50 godina. Načelno, augmented reality odnosi se na proširenu stvarnost koja našem viđenju svijeta dodaje kontekstualne slojeve s informacijama u realnom vremenu. Daleko najpoznatiji primjer AR-a je igra ‘Pokémon Go’, koja je zaludila milijune ljudi diljem svijeta i dovela do tog da sve generacije putem mobitela „love“ Pokemone po uredu, shopping centru ili kod kuće.


Osim što se danas većinom AR veže uz zabavu, razvoj proširene stvarnosti može postati izuzetno koristan za naš svakodnevni život. AR bi se uskoro mogao početi koristiti u svim sferama i industrijama. Zamisli da želiš posjetiti neku destinaciju i da ju potpuno možeš istražiti prije nego odeš tamo. Ili da možeš bez odlaska u dućan provjeriti sve proizvode u dućanu sa svim njihovim detaljima, cijenama i karakteristikama. A tek da više ne moraš čekati korisničku podršku da riješi neki problem koji imaš, nego ti ista ta podrška preko kamere „uđe“ u tvoj svijet i na licu mjesta riješi što treba? Da, to je moguće i puno nam je bliže nego što mi to znamo.


AR bi, također, mogao dovesti do spašavanja života. Uzmi za primjer policajce ili vatrogasce koji izlaze na teren gdje ne znaju što ih točno očekuje. Uz AR bi mogli dobiti virtualno mapu prostora u koji stižu te na taj način bolje pripremiti sve potrebne resurse.


Dok ne dobijemo sve ove benefite AR-a na ruke, naš je prijedlog da se prepustiš odličnoj zabavi koju odmah možeš imati s našim AR konzolama. Preuzmi Super AR ili AR gun aplikaciju, poveži mobitel s bluetoothom i obrani svoj svijet od neprijatelja. Zabava je zajamčena!