xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Imate problema sa spajanjem AR konzole na vaš smartphone?


Problem nije u konzoli, već u načinu spajanja. Vjerojatno ste ušli u Postavke > Bluetooth, uključili Bluetooth i konzolu i pokrenuli pretraživanje vidljivih Bluetooth uređaja. Taj način spajanja je potpuno pogrešan.

Konzola se automatski spaja sa smartphoneom putem aplikacije prilikom svakog pokretanja aplikacije. Zašto? Odgovor je jednostavan, konzola služi kao jedna vrsta login-a.


Kako pravilno spojiiti AR konzolu sa smartphoneom?


Prvo što je potrebno je preuzeti aplikaciju na vaš smartphone, a to je najjednostavnije skeniranjem QR koda s kutije koji vodi na link za preuzimanje.

Nakon što ste preuzeli aplikaciju, stavite baterije u konzolu (2xAAA za Crossfire, Proton i Blaster, 3xAA za Xcalibur) i uključite konzolu (pritisak okidača za Proton, Xcalibur i Crossfire, držanje tipke ON 2 sekunde za Blaster).

Uključite Bluetooth na vašem smartphonu i pokrenite aplikaciju. Aplikacija će prilikom pokretanja sama tražiti konzolu. Nakon spajanja s konzolom aplikacija će se uspješno pokrenuti.


Autor: Martin Matešić