xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Spajanje AR konzole s mobitelom

6. ožujka 2019. 11:13:45 CET

Događaju ti se problemi prilikom spajanja konzole na smartphone?


Ne brini, nemaš zapravo nikakvih problema oko spajanja, samo nastavi čitati blog i vidjet ćeš koliko je spajanje zapravo jednostavno. Ono gdje dolazi do pogreški najčešće je što jako puno ljudi upali Bluetooth na mobitelu, uključi konzolu i pokrene pretraživanje vidljivih Bluetooth uređaja. Takav način spajanja je pogrešan i nećeš imati koristi od toga. Što zapravo trebaš uraditi? Nakon što upališ Bluetooth, konzola će se automatski spojiti s pametnim telefonom prilikom svakog pokretanja aplikacije. Zašto? Jer konzola sama po sebi služi kao jedna vrsta login-a.


Kako pravilno spojiti AR konzolu sa smartphoneom?


Za početak preuzmi Super AR ili AR Gun aplikaciju. Najjednostavnije je skenirati QR kod s kutije konzole koji vodi na link za preuzimanje aplikacije. Također, možeš i klasičnim načinom preuzeti odgovarajuću aplikaciju s Play Store-a na svoj mobitel.


Nakon što preuzmeš aplikaciju, stavi baterije u AR konzolu (2xAAA za Crossfire, Proton i Blaster, 3xAA za Xcalibur) i uključi konzolu (pritisak okidača za Proton, Xcalibur i Crossfire, držanje tipke ON 2 sekunde za Blaster).


Uključi Bluetooth na svom smartphoneu i pokreni aplikaciju. Aplikacija će prilikom pokretanja sama tražiti konzolu. Nakon spajanja s konzolom aplikacija će se uspješno pokrenuti. I to je to. Nadamo se da smo riješili sve dileme spajanja konzole s mobitelom. Uživaj u igri.