xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Trening s utezima

18. prosinca 2017. 09:44:55 CET utezi, xplorer, bučice, trening,

Pozdrav svim zaljubljenicima u fitness, kao i onima koji će to tek postati. U današnjem blogu ću vam pisati o nekim prednostima treninga sa utezima. Ne moram vam posebno naglašavati benefite bavljenja nekom fizičkom aktivnošću i sportom.


U današnjem užurbanom svijetu sve je manje vremena da se bavimo nama samima, a opet sa druge strane zbog stresnog života i nezdrave prehrane nikada nam nije bila potrebnija određena fizička aktivnost nego sada. Ukoliko nemate vremena za svakodnevne odlaske u teretanu, trening u udobnosti vašeg vlastitog doma sa Xplorer utezima bi mogla biti prava stvar za vas. Dizanje utega nas dokazano čini zdravijima, gubimo mast, povoljno djeluje na tlak kao i na našu krvnu sliku, poboljšava rad srca, čini nas jačima i daje nam potrebno samopouzdanje za svakodnevne izazove. Kod početka rada sa utezima moramo odrediti jasno definiranje ciljeve koje želimo postići. Ako nam je primaran gubitak masnih naslaga trening će nam biti drugačije koncepiran od klasičnog treninga za dobivanje mišićne mase.


Ako ste početnik trebali bi se naučiti nekim osnovnim metodama treninga, ne forsirati kilaže za koje još nemate potrebnu snagu, i možda najbitnije od svega trebate voditi brigu o tome da imate dovoljno odmora između dva treninga kako nebi došlo do pretreniranosti. Ako ste imali nekakve prijašnje ozljede bilo bi dobro da se prije početka treniranja posavjetujete sa doktorom. Mnogo početnika u startu gubi motivaciju jer si odrede relativno nerealne ciljeve i zato što ne napreduju onom brzinom kojom bi voljeli. Kod početka treniranja sa utezima moramo shvatiti da je trening samo jedan od segmenata koji nas vodi ka zdravijem životom i jačim i čvršćim tijelom. Možda i najbitnija stvar u poboljšanju naše fizičke forme je zdrava i potpuna prehrana, koja uključuje masti, proteine i ugljikohidrate. Ako kao i ja imate problema u dobivanju na fizičkoj masi, dobra stvar bi bila da razmislite o kupnji suplemenata koji vam mogu pomoći u tom segmentu. Još jedna stvar koja muči početnike je ta da misle da im je potrebno jako puno vremena da odrade dobar trening, što je veliki mit jer nam je u prosjeku i 30-ak minuta dnevno dovoljno da uz dobar trening i zdravu prehranu napravimo rezultate o kojima sanjamo. Kod ženske populacije često dolazi kod otpora kada spomenemo trening sa utezima jer se misli da će ih takva vrsta treninga učiniti "prenabildanima", što je još jedan mit jer je opće poznato da ženska populacija proizvodi 10x manje testosterona od muške, i zbog toga je ženama puno teže dobiti na mišićnoj masi. Još jedna prednost treninga sa bučičama je ta da su Xplorer bučice izmjenjive težine što znači da po potrebi možemo povećati Ili smanjiti kilažu naših bučica. Trenutno u ponudi Xplorer utega imamo : set željeznih utega težine 3 I 5 kg, kao I set utega izmjenjive težine ukupne mase od 10 kg. Ako nemate vremena za odlazak u teretanu a I dalje imate potrebu za treningom i želju za boljim izgledom tijela onda dođite u Xplorer po svoji par bučica i počnite graditi tijelo o kojem sanjate.


Autor: Jakov Barić