xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Vježbanje nakon trudnoće

27. lipnja 2018. 11:52:36 CEST

Trudnoća je iza vas, a vaš mališan kraj vas, sada dolazi vrijeme da se posvetite sebi i svome tijelu i budete jedna od onih fit mama koje i nakon poroda izgledaju fantastično.


Pošto je beba pogotovo prvih par mjeseci vezana za vas odlazak u teretanu za mlade mame se često čini nemogućom misijom. U takvim situacijama su za stvaranje super tijela zaslužne sprave za vježbanje. One donose brojne prednosti, od kojih je mamama najbitnija prednost da se ne moraju odvajati od svoje bebe kada vježbaju. Bez problema se može vježbati kada beba spava, a ako se beba probudi uvijek možete napraviti pauzu s vježbanjem i posvetiti se bebinim potrebama.


Jedna od boljih sprava za vježbanje za kućnu uporabu je orbitrek. Vježbanje na orbitreku stimulira prirodno kretanje tijela pa je zbog toga operećenje na zglobove, a posebno na koljena i kralješnicu minimalno. Zbog toga možete vježbati bez straha da ćete se ozlijediti. Orbitrek sa samo jednom vježbom aktivira sve velike mišićne skupine, a redovitim vježbanjem možete učvrstiti trup, stražnjicu, noge i ruke.

Također se vježbanjem na orbitreku poboljšava opće stanje tijela te se značajno smanjuje mogućnost nastanka bolesti krvožilnog sustava, dijabetesa, hipertenzije, pretilosti, osteoporoze i mnogih drugih bolesti koje nas sve više i sve češće pogađaju.


Idealna sprava za sve mame bi bila Xplorer Champion, orbitrek koji će odgovarati mamama koje par mjeseci nakon poroda počinju s vježbanjem, ali ni nakon par godina treniranja Champion neće nikom dosaditi. To je zato jer ima zamašnjak od 12 kilograma te računalno podešavanje otpora u čak 32 stupnja. To je dovoljno za lagani trening, ali će i zadovoljiti i vježbačice koje žele naporno vježbati treninge kao što su HIIT trening, Tabata protokol i sl. Champion također ima veliki Lcd ekran od 5,5 inča koji mjeri brzinu, kalorije, puls, RPM, udaljenost i vrijeme. Sa ovim podatcima možete pratiti svoj napredak te vidjeti kako se redovitim vježbanjem vaše tijelo mijenja, a zdravlje poboljšava. Champion je orbitrek koji je kompatibilan s iConsole aplikacijom koja nudi neku sasvim novu dimenziju vježbanja.


Osim svih prednosti za vaše zdravlje, redovitom tjelovježbom postajete zdrava, fit dinamična mama koja može svome djetetu pružiti najbolje. Također dajete dobar primjer svome mališanu kako bi tjelovježba i održavanje zdravog tijela trebalo biti sastavni dio svakodnevnice.


Autor: Antonija Jerbić