xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Dolazi nam Božić i vrijeme darivanja, a vi još ne znate što bi poklonili vašim najmlađima? Ne brinite, mi smo tu da vam olakšamo muke.


Predstavljamo vam dva najnovija i najnaprednija hoverboarda na tržištu: Xplorer Viper i Xplorer Hummer v2 koji su po karakteristikama dosta slični pa je i odabir dosta težak. Oba modela pogone dva snažna elektromotora ukupne snage 700W, a za dugotrajnost baterije se brine snažna i dugovječna Samsungova baterija.


Prednost oba modela je naša nova Tao-Tao aplikacija koja vam omogućava potpunu kontrolu i prilagodljivost hoverboarda.

Kada je hoverboard spojen, mogu se podešavati razne postavke primjerice ograničenje brzine, osjetljivost prilikom skretanja, snaga motora (utječe na domet) ili jednostavno na brzinu možete odabrati jedan od tri moda: početni, srednji i napredni. Isto tako možete zaključati hoverboard putem vašeg smartphonea. Sama aplikacija prikazuje razinu baterije i to vrlo precizno uz napomenu da se baterija smatra praznom tek kada aplikacija pokaže razinu 0%, temperaturu baterije, snagu, brzinu i prijeđen put u stvarnom vremenu. Aplikacija isto ima GPS funkciju gdje vam prikazuje rute koje ste prešli i statistiku: prosječna brzina, ukupan put, vrijeme, vrlo slično fitness tracking aplikaciji. Još jedna odlična funkcija aplikacije je što je ujedno i jedna vrsta društvenog medija gdje se možete povezati s prijateljima, organizirati utrke, postavljati izazove i dijeliti svoje rute.


Kako bismo vam olakšali odabir hoverboarda odlučili smo ih isprobati i testirati. Uzeli smo oba hovera, stavili ih na najnaprednije postavke i krenuli van da ih izmučimo do krajnjih gr
anica.


Prvo Xplorer Viper koji modernim i sportskim dizajnom vrlo lako upada upada u oči, a dolazi u atraktivnoj crvenoj i crnoj boji, ima jaka prednja svjetla koja pružau odličnu vidljivost u daljinu što ga čini pogodnim za vožnju po noći. Viper ima velike 9 inčne kotače. Gume su glatke, mekane te zakrivljenog oblika pa je trenje minimalno, što donosi puno prednosti. Iako je deklarirana maksimalna brzina 12km/h mi smo na asfaltu uspjeli postići brzinu od 18 km/h za svega 3 sekunde što do sad nismo uspjeli ni sa jednim hoverboardom. Najveća prepreka na koju smo se u vožnji uspjeli popeti bila je 5 cm. Zbog svojih širokih i zaobljenih kotača vožnja po offroad terenima je veoma ugodna.

Xplorer Viper


Sada je red došao na Xplorer Hummer V2 , atraktivni offroad hoverboard koji ne poznaje granice. Ovaj moćan tenk dolazi u mat crvenoj i crnoj boji sa svjetlima koja mijenjaju boju te noću osvjetljavaju 1-2 metra udaljenosti. Zbog svojih širokih i grubih 8.5-inčnih kotača s dubokim ripnama trenje je veliko, zato Hummer dobro prijanja na offroad terenima te nema te podloge na kojoj će on proklizati . Pokazao se odličnim po blatu, šljunku travi, snijegu… Zbog velikog trenja preformanse su odlične, ali troši nešto više energije, stoga su maksimalni domet i brzina nešto manji. Mi smo prešli 10-ak km, ali u našu obranu vozač Martin je imao 90 kilograma te ga je maksimalno izmučio. Maksimalna brzina koju smo postigli bila je 17 km/h, a najviša prepreka na koju smo se u vožnji uspjeli popeti bila je 5 cm.

Xplorer Hummer V2


Oba hoverboarda su posebno prilagođena da vam pružaju maksimalne performanse tijekom cijelog raspona napunjenosti baterije i iskorištavaju maksimum kapaciteta i istovremeno paze na samu bateriju kako bi potrajala što duže. Kada aplikacija javi da je razina baterije pala na 2%, hoverboard vas automatski lagano usporava kako bi tih preostalih 2% baterije potrajali što duže, za razliku od nekih koji se jednostavno naglo isključe, tako da sigurno nećete pasti. Osim toga, hoverboard vam daje svjetlosni signal u dva koraka: prvo lagano treperi zeleno indikacijsko svjetlo kako bi vam dao do znanja da je razina baterije pri kraju, a kada prijeđe u način rada za skoro praznu bateriju svjetlo poprima crvenu boju, a hoverboard počinje pištati. Tada vam preostaje 5-10 min vožnje. Nadamo se kako smo vam dovoljno jasno objasnili razlike između Vipera i Hummera i da će svatko od vas, ovisno o svojim željama odabrati pravi model za sebe ili svoje mališane.



Autori: Jakov Barić, Antonija Jerbić, Dominik Kosmač, Martin Matešić