xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Xplorer AR konzole - sve što trebate znati

5. ožujka 2018. 16:32:23 CET

U ovom blogu ćete saznati sve bitne informacije vezane za Xplorer AR konzole.


AR konzole su već neko vrijem dostupne na našem tržištu, ali s obzirom da se radi o svjetskom novitetu, vjerojatno niste upoznati sa samim proizvodom.

Xplorer AR konzola je kontroler u obliku ispaljivača/pištolja koji komunicira putem Bluetootha s vašim smartphonom i služi za igranje AR i VR igara iz prvog lica. Jedna velika prednost ovog proizvoda je to što ujedno služi i kao držač za smartphone, a sam smartphone je monitor odnosno ciljnik, ovisno o vrsti igre (držač za smartphone je vrlo čvrst, probali smo snažno mahati, ali smartphone je čvrsto ostao na držaču).


Uz AR konzolu dolazi i aplikacija koja sadrži sve potrebne drivere i mnogo zabavnih igara kao što su razne varijacije FPS-a (pucačine iz prvog lica, ne koriste sve pravo oružje i metke, nego različitieprojektile kao što su laserske zrake, mreže, vatromet itd.). Same igre možete igrati na dva načina: u virtualnoj stvarnosti (grafika same igre) i u proširenoj stvarnosti (koristi se kamera smartphona i na ekranu se prikazuje vaše okruženje u koje su dodani likovi iz igre).

Igranje je vrlo jednostavno i zabavno. Za razliku od standardnih igara, u igrama kreiranim za Xplorer AR konzole, radnja se odvija u svih 360 stupnjeva oko vas, tj. vi kao igrač se okrećete u svim smjerovima oko svoje osi kako bi uništili protivnike, a okidač služi za ispaljivanje projektila.


U ponudi trenutno imamo dvije različite vrste AR konzola:


Takozvane osnovne: Crossfire i Xcalibur - samo 360* rotacija uz okidač. Igre za ove konzole su manje grafički zahtjevne i funkcioniraju i sa starijim smartphonima koji imaju slabije performanse: minimalno 1 GB RAM, 1.5 GHz CPU, 500 MB slobodnog prostora


Takozvane napredne: Proron i Blaster - 360* rotacija uz kretanje u prostoru (joystick (gljivica)) i korištenje taktičkih tipki za reload streljiva/projektila i tipka za zoom (scope/optika). Igre za ove konzole su znatno naprednije i za njih su potrebne veće preformanse: minimalno 2 GB RAM, 2 GHz CPU i 1 GB slobodnog prostora.


Autor: Martin Matešić