xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Xplorer Mini - najlakši e-bike?

9. travnja 2018. 16:17:45 CEST bicikl, bike, e-bike, e,

Stigao je Xplorer Mini, najlakši električni bicikl na tržištu, teži svega 13,8 kg.


sklopivost i transport. Kada se sklopi, Mini stane u svaki automobil, ured, apartman... Mini je dizajniran po uzoru na naše lagane i sklopive e-romobile, cilje je bio proizvesti električni bicikl koji je sklopiv i prenosiv poput romobila, a kada se rasklopi, postaje pravi gradski e-bicikl sa snažnim elektromotorom od 250W.

Maksimalna brzina uz asistenciju motora je 30 km/h. Bez obzira na relativno male kotače od 16“, ovaj bicikl nudi sve što i veliki gradski bicikli.


Sklapanje i rasklapanje je vrlo jednostavno i traje manje od 30 sekundi: da biste ga sklopili, snizite volan i sjedalo do najniže pozicije, otpustite kopče na šipci volana i sredini rame i prepolovite bicikl na pola, a za sklapanje napravite suprotno.

Mini je potpuno prilagodljiv svim vozačima do 100 kg i 190 cm visine. Snažna litij ionska baterija omogućava domet 25-30 km uz asistenciju pedaliranja, a kada se baterija isprazni, samo skinite stup sjedala i priključite ga na punjač. Baterija se nalazi u stupu sjedala i istovremeno predstavlja praktičnost i sigurnost. Ako se dovedete u situaciju da bicikl morate zavezati vani, ponesite sjedalo tj. bateriju sa sobom kako bi izbjegli potencijalnu krađu, usput je možete i napuniti :-).


Mini-ja je vrlo lako za voziti i kao obićan bicikl, motor ne predstavlja nikakav otpor pri vrtnji (freewheel) i velik pogonski zupčanik pruža jači okretni moment pa je i lakše krenuti s mjesta.

LCD računalo smješteno na volanu ima mnogo korisnih funkcija: status baterije, prijeđeni put, podešavanje stupnja asistencije u 5 stupnjeva, automatska vožnja brzinom hodanja* (6,5 km/h, odlična opcija kada se nađete među ljudima, a ne morate pedalirati), pozadinsko svijetlo za bolju vidljivost po mraku**.


Uz bicikl još dolazi i vrlo snažna LED bljeskalica snage 3W za izvrsnu vidljivost po noći.


*da biste aktivirali mod od 6,5 km/h držite tipku - 3 sekunde dok se na LCD-u ne pojavi čovlječuljak.

**za uključenje pozainskog svijetla držite tipku + 3 sekunde dook se svijetlo ne uključi


Autor: Martin Matešić