xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Korištenje Xplorer sobnih bicikala

7. ožujka 2018. 10:35:17 CET

U ovom blogu ću vam objasniti neke osnovne informacije o upotrebi Xplorerovih sobnih bicikala.


Svi Xplorerovi sobni bicikli su dizajnirani tako da pružaju maksimalnu sigurnost tijekom korištenja, ali ipak moramo slijediti neka pravila tijekom korištenja sobnih bicikala da izbjegnemo ozlijede i oštećenja :


 Provjeravajte sve dijelove redovito i zamijenite ih po potrebi.

 Postavite sobni bicikl na ravnu površinu, a barem 1m slobodnog prostora sa svih strana. Da bi zaštitili pod od oštećenja, preporučujemo da koristitie podmetač ispod sprave.

 Držite sobni bicikl što dalje od vlage ili prašine. Dobro je imati ventilaciju u sobi u kojoj se nalazi.

 Nosite prigodnu odjeću i obuću tijekom vježbanja. Izbjegavajte opuštenu i široku odjeću, jer bi mogla zapeti u spravi.

 Maksimalna težina korisnika za ovu spravu je 120kg! Ako niste u tom rangu, predlažemo da kupite drugi model sobnog bicikla.

 Ako osjećate bol ili vrtoglavicu tijekom vježbanja, odmah prestanite s vježbom i kontaktirajte doktora.


Također, ako se oporavljate od bolesti posavjetujte se sa svojim doktorom prije nego počnete koristiti sobni bicikl.

Korištenje Xplorerovih sobnih bicikala je jednostavno, za početak uključimo spravu u struju I pritišćemo gumb paljenja na spravi. Nakon toga se pali Lcd ekran na kojem odabiremo različite programe I modove vježbanja.Lcd zaslon se nakon 4 minute neaktivnosti prebacuje u Stand-by mode.Za ponovnu aktivaciju ekrana potrebno je stisnuti jednu od tipki na kontrolnoj ploči. Nakon odabira programa koji nam odgovara na zaslonu Lcd ekrana možemo pratiti razne funkcije računala : brzinu,potrošnju kalorija,stupanj otpora, mjerač masnoće u tijelu...


Sada kada znate sve potrebne informacije o Xplorerovim fitness mašinama, nemate izgovora za netreniranje na istima :-)


Autor: Jakov Barić