xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem


Kad slušate svoju omiljenu glazbu, pokušajte trčati u ritmu. Ovisno o vrsti glazbe koju slušate, ritam će se promijeniti na refrenu na brže ili sporije, pa prilagodite svoju brzinu trčanja za dinamičniju vježbu. Daberite glazbu čiji ritam možete pratiti.


Ako za vrijeme trčanja gledate TV, možete tajmirati svoje vježbe prema trajanju serije ili emisije koju gledate. Na primjer, polusatna humoristična serija će u prosjeku trajati 22min plus 8 minuta reklama. Možete povećati brzinu trčanja svaki put za vrijeme trajanje reklama. Ako želite više dinamike u svojoj vježbi, promjenite ritam svaki put kad se publika nasmije. Za bilo koju vrstu programa koji gledate možete napraviti svoja pravila da bi učinili svoju vježbu zabavnijom. Najbitnije je da si postavite realne ciljeve i da se držite toga što ste odlučili.


Postoje aplikacije za vaš mobilni telefon koje će vas zabaviti i ujedno i motivirati da trčite više na svojoj traci za trčanje. U aplikaciji Zombies, Run! ćete pokušati pobjeći od horde zombija, dok ćete preko slušalica čuti njihovo stenjanje sve glasnije kako vam se približavaju. Aplikacija Ghost Race vas tjera da se natječete sa samim sobom u stvarnom vremenu, koristeći snimku vašeg trčanja.


Postoje još mnoge kreativne aplikacije koje će vam pomoći da se bolje zabavite tijekom vježbanja i da vam vrijeme brže prođe. Na traci za trčanje možete raditi puno više nego samo trčati i hodati. Pogledajte vježbe ispod za inspraciju...



Jump Squat, skok iz čučnja


Slika 1.  Skokovi iz čučnja (Slika peuzeta s huffingtonpost.com)




high knee skip, poskakivanje s koljenima


Slika 2: Poskakivanje koljenima (Slika peuzeta s huffingtonpost.com)




Side shuffle, poskakivanje u stranu


Slika 3: Poskakivanje u stranu (Slika peuzeta s huffingtonpost.com)




walking plank, hodajući plank na rukama


Slika 4: Hodajući plank na rukama (Slika peuzeta s huffingtonpost.com)




U svoju vježbu možete uključiti i utege, za dodatno trošenje kalorija i jačanje mišića. Utezi za zglobove ili manji neoprenski ručni utezi su idealni za ovakve vježbe.



walking lugne with dumbells, hodajući iskorak s utezima


Slika 5: Hodajući iskorak s utezima (Slika peuzeta s huffingtonpost.com