xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Pretpostavljam da nisam jedini koji još uvijek koristi žičane slušalice, no isto tako pretpostavljam da nisam jedini koji se pita zašto još uvijek koristim žičane kada u ovo vrijeme na tržištu možemo pronaći toliko mnogo bluetooth slušalica, bilo da tražite slušalice za sport, vrhunske HiFi slušalice ili pak samo povoljne slušalice za slušanje glazbe s mobitela. Koliko vam se samo puta dogodilo da ste zapeli žičanim slušalicama za nešto ili koliko vam se samo puta dogodilo da ste ih izvadili iz džepa te ih ugledali užasno zapetljane? Vjerovatno vam je došlo na pamet kako najrađe ne bi slušali glazbu uopće ili kada bi ih već i išli otpetljavati po tko zna koji put, prošla bi vas volja za slušanjem glazbe.


Tako je bilo meni dok nisam prvi put kupio bluetooth slušalice Xplorer BQ-70. Što se tiče cjenovnog ranga, nisam puno očekivao, ipak su to još uvijek budžetne slušalice, no izgledom su mi se činile odlične za sportske aktivnosti poput trčanja te dizanja utega u teretani.


Kada sam ih otpakirao, prvo sam primijetio kako je dizajn vrlo dobar, a kad sam ih stavio u uši osjećao sam se ugodno, što je bitno. Primjetio sam i da žica koja spaja slušalice, nije duga te teško da će se zapetljati a opet dovoljno je duga da vam slušalice mogu savršeno pristajati u uhu. Toliko dobro leže u uhu da jednostavno ne mogu ispasti, što god da radili. Naravno, morao sam to i sam testirati te sam otišao s njima trčeći u obližnji street workout park u Zaprešiću, u kojem inače redovno vježbam. Trčeći mi do tamo treba otprilike 10 minuta. Svo vrijeme, sve dok nisam stigao do odredišta, slušalice Xplorer BQ-70 mi ni jednom nisu ispale iz ušiju te isto tako ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da bi mogle ispasti, što me usrećilo i iznenadilo jer sam baš takve slušalice i htio. Točnije, one koje su dobre za sportske aktivnosti no i za obične svakodnevne aktivnosti poput odlaska u školu, na fakultet, posao i slično. U tom periodu dok sam trčao, primjetio sam da je kvaliteta zvuka jako dobra, od basa do čistoće zvuka. Izolacija zvuka je bila fantastična. Taj dan, u parku sam radio intezivan trening, vježbe poput skok-čučanj, zgibove, sklekove s pljeskom Itd. Slušalice su kao i kad sam ih stavio, ostale na mijestu te ih nije bilo potrebe namještavati tokom treninga ili slično. O smetanju žice da i ne govorim, toga nije uopće bilo.


Trenutno ih koristim nešto više od mjesec dana te sam još uvijek zadovoljan s njima, i dalje ih koristim na treninzima te me služe odlično i nije mi žao što sam ih uzimao. Ukoliko se vi još uvijek premišljanje da li bi uzimali bluetooth slušalice ili ne, moja preporuka je da ih definitivno probate, a ja trenutno preporučam baš Xplorer BQ-40, BQ-50 i BQ-70 modele iz razloga što su Xplorer slušalice bile prve bluetooth slušalice koje sam ikada kupio i koristio, te su ispunile moja očekivanja. Cjenovno nisu preskupe, a siguran sam da će vam se dojmiti te da će vam biti korisne baš kao i meni u mojim svakodnevnim aktivnostima.



Autor: Dominik Kosmač