xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Traka za trčanje je najpopularniji  dio kućne opreme za teretanu. Trake za trčanje odličan su izbor za one koji žele započeti svoje fitness putovanje jer su vrlo pogodne za početnike. Hodanje je dobro prilagođena vježba za većinu pojedinaca, bez obzira na razinu njihove kondicije. Kako se snaga i izdržljivost razvijaju, traka za trčanje se s vremenom može koristiti za trčanje i/ili intervalni trening.


Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se prilagodite trčanju na traci.


Pazite  na svoje držanje


Prije nego počnete, provjerite jesu li vam stopala u širini kukova, stopala usmjerena prema naprijed, zdjelica u ravnini, a kralježnica ravna. Glavu gore i veselite se svom treningu. Uobičajena je pogreška gledati u svoja stopala ili u monitor, ali to će utjecati na vaše iskustvo trčanja. Na kraju, izbjegavajte pogrbljenost i držite tijelo uspravno.


Oponašajte trčanje van


Samostalno trčanje na traci ne oponaša u potpunosti trčanje vani, zbog nedostatka otpora vjetra. Da biste bolje oponašali trčanje na otvorenom, trebali biste trčati na nagibu od 2%. To bi pružilo slično iskustvo kao da ste naišli na otpor vjetra i druge vanjske čimbenike.



Xplorer Magnetna traka za trčanje Blaze


Počnite lagano


Kada prvi put trčite na traci, trebali biste početi umjerenim tempom. Dajte svom tijelu priliku da se navikne na trčanje u zatvorenom prostoru. Najbolje je započeti s laganim i kontroliranim trčanjem kako bi se tijelo polako prilagodilo novim uvjetima.


Ostanite hidrirani


Još jedna razlika između trčanja na otvorenom i trčanja u zatvorenom prostoru je nedostatak hlađenja koji osiguravaju vjetar i zrak. Zbog toga ćete se više znojiti kada ste u zatvorenom prostoru. Posljedično, to može uzrokovati ubrzanje otkucaja vašeg srca jer vaše tijelo troši više energije da se ohladi. Stoga morate paziti da pijete puno vode.


 Pazite na svoje držanje ako koristite stalak za telefon


Ako gledate seriju ili film umjesto da koristite stalak za telefon koji se nalazi na našim trakama za trčanje, vodite računa o točki držanja. Vaše tijelo prati vaše oči, pa pokušajte zadržati ovu razinu.


Dobro se zagrijte prije treninga


Može biti primamljivo jednostavno skočiti na traku za trčanje i početi vježbati. No, važno je zagrijati se prije ulaska u zahtjevni dio trčanja. Zagrijavanje ubrzava otkucaje srca, šalje kisik u mišiće i podiže im temperaturu kako bi radili učinkovitije. Počnite s 5-minutnim hodanjem ili laganim trčanjem na traci za trčanje prije nego što povećate tempo ili nagib.




Xplorer Blaze sklopiva traka za trčanje sada po sjajnoj cijeni! Pogledajte klikom OVDJE!