xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Samo zato što je sezona praznika ne znači da morate u potpunosti napustiti svoju predanost fitnesu, iako ćete možda morati napraviti neke prilagodbe. Isprobajte ovih šest savjeta koji će vam pomoći da ostanete u formi tijekom praznika.


Krećite se što je više moguće


Ostati aktivan i kretati se bit će ključni jer sagorijeva kalorije. I dok je vježba koja vam ubrzava otkucaje srca odlična, manje naporne aktivnosti također su dobre. Idite stepenicama, parkirajte dalje, prošećite trgovačkim centrom i idite u kupovinu. Možete čak postaviti podsjetnik na svom telefonu da se krećete 10 minuta nakon svakog sata kada sjedite.


Održavajte (gotovo) normalnu rutinu


Ovo bi moglo biti jedino vrijeme koje možete provesti sa svojom obitelji i prijateljima, stoga uživajte. Ako inače vježbate pet dana u tjednu, vježbajte tri. Ako ste odsjeli u hotelu, provjerite imaju li fitnes centar. Najbolje vrijeme za vježbanje je poslijepodne. Tada su vaša tjelesna temperatura, sinteza proteina i vrijeme reakcije na vrhuncu. Zato uživajte u praznicima, naspavajte se i onda krenite.


Budite realni


Shvatite da je praznik i da u njemu trebate uživati. Ovo je vrijeme za obitelj i prijatelje. Nemojte biti prestrogi prema sebi kada je u pitanju prehrana. Što više ograničavate svoju želju za hranom, to više želite jesti. Shvatite da je to samo jedna noć i uživajte, ali budite pametni. Jedite puno zdrave hrane koja se poslužuje i uživajte u manjim porcijama ne tako zdravih poslastica.


Pij puno vode


Ne samo da voda podmazuje i omekšava vaše zglobove, već i održava vaš želudac punim.


Dajte prioritet spavanju


San igra veliku ulogu u kondiciji i mnogi ga ljudi ne dobivaju dovoljno. Za miran san pobrinite se da vam krevet bude udoban, isključite svu elektroniku 1,5 do 2 sata prije spavanja, držite sobu mračnom i ograničite unos vode najmanje 45 minuta do sat vremena prije odlaska u krevet. Pustite opuštajuću glazbu ako imate problema sa spavanjem i ciljajte na osam do devet sati noću.


Ograničite vrijeme na telefonu i ispred TV-a


Sada je vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima. Pokušajte izaći iz kuće ili hotela i dalje od telefona i TV-a. Ako ste se, unatoč svom trudu, početkom siječnja na vaganju udebljali koji kilogram, ne brinite. Jednostavno se vratite svojoj rutini vježbanja, vratite se normalnoj prehrani i zadržite pozitivan stav. I sjetite se koliko ste se zabavili tijekom blagdana!




Ostanite u formi i vježbajte u udobnosti svog doma! 


Pogledajte super cijene naših OUTLET proizvoda klikom OVDJE!