xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

S tamnijim, svježijim večerima, ideja o trčanju na otvorenom može se početi činiti manje privlačnom. Umjesto toga, mnogi od nas koriste kućne trake za trčanje. Međutim, sa sigurnošću se može reći da trčanje na traci ponekad može biti prilično dosadno – pogotovo ako idete na veće udaljenosti.


Evo kako svoje vježbanje na traci za trčanje učiniti manje dosadnim, a zabavnijim tijekom zimskih mjeseci...


Počnite s kratkoročnim ciljem


Za većinu ljudi ideja da provedu cijeli sat na traci za trčanje bila bi previše. Stoga započnite s trajanjem od samo 5 minuta i vidite kako ćete napredovati. Ako se osjećate dobro, veća je vjerojatnost da ćete se osjećati motiviranima da nastavite! Veza između kretanja i našeg uma moćnija je nego što mislite.


Uključite zvuk


Ništa nije gore od slušanja beskrajnog zvuka vlastitih koraka tijekom intenzivnog treninga. Slušanje nekog drugog može vam odvratiti pažnju od intenziteta vašeg vježbanja. Napravite vlastiti popis pjesama, poslušajte podcast ili poslušajte vodič za vježbanje. Dodatna motivacija je uvijek dobrodošla!


Promijenite tempo i nagib


Ako se vaša trenutna rutina vježbanja na traci za trčanje sastoji od postavljanja mjerača vremena i trčanja što je brže moguće, mogli biste propustiti razne pogodnosti za fitness—a istovremeno učiniti vaš trening daleko manje angažirajućim.


Jaclyn Murphy, voditeljica fiziologije vježbanja u Upwell Health Collectiveu, kaže da ne samo da će različiti tempo i razine nagiba pomoći u održavanju interesa i raznolikosti, iz fiziološke perspektive, uključujući intervalne sesije na traci za trčanje pomaže povećati aerobni i anaerobni kapacitet, povećati unos kisika i dugotrajno term povećanje kapaciteta izdržljivosti. Dobrobiti za fizičko zdravlje intervalnih sesija na traci za trčanje su superiorne!


Korisnici također mogu otkriti da njihova razina kondicije stagnira ako samo trče istim tempom ili trče cijelo vrijeme, uključivanje intervalnog treninga može pomoći u povećanju razine kondicije i učinkovitosti trčanja u puno kraćem vremenskom razdoblju.




Pogledajte XPLORER kućne kardio fitnes sprave, izgubite višak kilograma i poboljšajte zdravlje.
Možete naručiti klikom OVDJE ili pozivom na +385 98 209 234





Ubacite u brzu šetnju


Može biti primamljivo uvijek "krenuti kroz pokrete" i nikada ne smanjivati ​​tempo ili nagib dok trčite na traci za trčanje—ali slušanje vlastitog tijela može dugoročno promijeniti vašu motivaciju za fitness.


 Ako vam tijelo govori da ga usporite, učinite to. Zatim polako ubrzavajte do tempa koji vam odgovara kada budete spremni. Uključivanje intervalnih sesija također može smanjiti rizik od ozljeda promjenom ukupnog opterećenja tijela.


Podsjetite se kako ćete se nevjerojatno osjećati nakon toga


Runner's high je prava stvar. Postoje vrlo stvarne i dobro poznate prednosti intervalnog treninga za mentalno zdravlje, uključujući oslobađanje endorfina. Konkretno, endorfini povećavaju osjećaj blagostanja, sreće i blagostanja te smanjuju ili prigušuju signale boli u tijelu.




Pogledajte XPLORER kućne kardio fitnes sprave, izgubite višak kilograma i poboljšajte zdravlje.
Možete naručiti klikom OVDJE ili pozivom na +385 98 209 234