xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Jedna od velikih prednosti eliptičnog trenažera kod kuće je ta što je uvijek dostupan za vježbanje. Ali kada ga trebate koristiti - ujutro, nakon ručka ili navečer nakon posla?


Kada ne biste trebali trenirati?


Iako stvarno ne postoji jasno definirano, univerzalno vrijeme za treniranje, nedvojbeno da postoji vrijeme ili okolnosti koje jednostavno nisu prikladne za vježbanje na eliptičnom trenažeru. Nemojte trenirati kada se osjećate jako umorno, kada ste upravo ustali iz kreveta ili kada je jako hladno ili jako vruće.


Na primjer, ne biste trebali vježbati rano ujutro osim ako prethodno niste obavili ozbiljno i dugotrajno zagrijavanje.


Naravno, ne biste trebali vježbati odmah nakon obroka. Pokušajte dati svom tijelu malo vremena da probavi hranu, a istovremeno se pobrinite da se osjećate kao da ste pojeli dovoljno da imate snage za trening.


Bol: signali upozorenja vašeg tijela


Ostavite potrebno vrijeme za oporavak između sesija: pričekajte najmanje 24 sata, a u slučaju posebno intenzivnog treninga i više. Najvažnije je slušati svoje tijelo.


Bol je dobar pokazatelj: osim jednostavnog aktivnog treninga oporavka, nemojte trenirati ako imate jake bolove u zglobovima i mišićima. Bol može poremetiti naš tijek vježbanja. Stoga je logično pričekati da bol nestane prije nastavka vježbe. Ako ne, povećavate rizik od ozljeda i vaša izvedba će biti lošija. Ali budite uvjereni: što više napredujete, osjećat ćete manje boli.



AKCIJA SAMO U INTERSPAR DUĆANIMA OD 14.09.! XPLORER SPARTACUS ELIPTIČNI TRENAŽER PO SJAJNOJ CIJENI OD 1.899,00 KN


Koje doba dana je najbolje za trening?


Ukratko, najbolje vrijeme za vježbanje je kada ste u mogućnosti završiti trening i kada možete dati sve od sebe i pri tom uživati ​​u treningu. Ako to baš i ne osjećate, budite iskreni prema sebi i počnite trenirati u nekom zgodnijem trenutku. Ako više volite jutarnji trening, prije toga se svakako dobro zagrijte. Ako više volite vježbati kasno, nemojte vježbati neposredno prije spavanja. Tjelesna aktivnost povisuje tjelesnu temperaturu i može poremetiti san.


Sami sebe najbolje poznajtete


Osim ovih nekoliko osnovnih načela, nema apsolutnih pravila. Najbolje vrijeme za vas je kada možete prirodno integrirati svoj trening u svoju dnevnu rutinu. Ako ste jutarnji tip, trenirajte prije početka radnog dana. Ako ste ljubitelj noćnog treninga, otiđite na kasnopopodnevni trening. Općenito, pronađite najbolji kompromis između posla, vremena provedenog s najdražima, raznih drugih obaveza i doba dana kada se osjećate najbolje.


Nakon što saznate svoj raspored, odredite svoje idealno vrijeme za vježbanje, vidjet ćete da će se vaš tjelesni sat sinkronizirati s odabranim vremenom vježbanja. Bit ćete učinkovitiji i brže ćete napredovati. Što više napredujete, to ćete biti motiviraniji pa ćete htjeti više trenirati i napredovati. I naravno, vaša kućna fitness sprava je definitivno najbolji način da dugoročno optimizirate svoj raspored treninga, jer ne morate ići nigdje vježbati! Kućni eliptični trenažer uvijek će biti dostupan. Vi samo trebate odabrati pouzdanu, legitimnu marku.


Xplorer Vam nudi kompletan asortiman kvalitetnih uređaja koje možete pogledati klikom OVDJE!