xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Sve vrste kardio vježbi su dobre. Međutim, evo nekoliko načina da odlučite koje će vrste kardio vježbi najbolje odgovarati vašim potrebama.


Biciklizam


Biciklizam djeluje na iste mišiće kao i trčanje, ali s manje utjecaja na zglobove. Ako idete velikom brzinom, možete sagorjeti 600 do više od tisuću kalorija po sesiji, posebno uz korištenje intervala. Pokušajte zadržati svoj maksimalni broj otkucaja srca otprilike na pola puta između donjeg i visokog kraja vaše ciljne zone otkucaja srca.


Trčanje


Bez obzira trčite li na otvorenom ili u zatvorenom prostoru na traci za trčanje, trčanje je često kardio vježba za mnoge ljude. Jasno je zašto - sagorijevajući više od 500 kalorija po treningu, trčanje je nešto što većina može učiniti bilo gdje, bilo kada, bez obzira na duljinu. Trčanje vam može jako otežati zglobove, pa isplanirajte dane vježbanja i odmora i imajte na umu trnce ili bol.


Hodanje


Možda ne mislite da je hodanje tradicionalni oblik kardio vježbi, ali neki kažu da je to najbolji način da dođete u formu. Lako prilagodljivo kao vježba s niskim utjecajem sa sposobnošću izgradnje izdržljivosti, hodanje tonizira donji dio tijela i smanjuje masnoću. Također možete raditi na gornjem dijelu tijela vježbanjem ruku kako biste ojačali tricepse i gornji dio leđa ili dodali nagibe. Trčanje vas potiče da u hodanje uložite 2,5 puta više energije nego što potrošite. Ali još uvijek možete izgubiti nešto kilograma uz redovite krugove.


Plivanje


Plivanje djeluje na vaše glavne mišićne skupine dok sagorijeva kalorije i pomaže pri gubitku masti. Računa se i kao trening snage i kao kardio, pomaže vašem tijelu da učinkovitije koristi kisik, povećava dotok krvi u mozak i doslovno je siguran za svakoga tko zna plivati.




SUPER CIJENA!


Sobni bicikl Xplorer Resolve sada možete uzeti po super cijeni!


Idealna je sprava za početnike i napredne korisnike jer se na njemu mogu odraditi lagani, ali i intenzivni treninzi. Vježbanjem na sobnom biciklu smanjuju se masne naslage, jača muskulatura te se poboljšava kardiovaskularni sustav. Sagorijevanje kalorija nikad nije bilo lakše, a sada je moguće i iz udobnosti svog doma.


Za više detalja kliknite OVDJE! 





Skakanje


Ova vježba visokih performansi zahtijeva samo jedan jednostavan, jeftin alat, ali može sagorjeti do stotine kalorija u samo nekoliko minuta. Najbolje za kratke, ali slatke vježbe, preskakanje užeta jača snagu, izdržljivost i brzinu. Ovi prijenosni treninzi (imaju najbolje recenzije) mogu se izvoditi unutar ili vani, a također pomažu poboljšati koordinaciju i izgubiti masnoće - kao i spriječiti osteoporozu.


Trening na eliptičnom trenažeru


Dobar za mršavljenje, eliptični trenažer ne sagorijeva kalorije na isti način kao vježba na trakama za trčanje već simulira trčanje bez ozljeda zglobova. Većina eliptičnih sprava ima pomične ručke koje vam omogućuju da istovremeno vježbate i gornji dio tijela. Ili se možete pokušati kretati unatrag kako biste dodatno osnažili mišiće nogu i gluteusa. Studije pokazuju da ljudi rade duže na eliptičnom trenažeru nego što su planirali, što znači da ova vrsta vježbe može sagorjeti više kalorija uz manje napora od ostalih oblika vježbanja.


Penjanje stepenicama


Ako ste ikada proveli minutu na spravi za penjanje uz stepenice u teretani, onda znate koliko ovaj kardio trening može biti ozbiljan. Još bolja vijest: uopće ne morate koristiti stroj. Iste pogodnosti možete postići penjanjem na brdo ili trčanjem uz stepenice. Kao kardio vježba s niskim utjecajem, penjanje uz stepenice također pruža otpor donjem dijelu tijela kako biste izgradili snagu. Izbjegavajte naginjanje naprijed ili naslanjanje na ručke.


 HIIT trening


Iako je intervalni trening visokog intenziteta (HIIT) postao trend posljednjih godina, većina se slaže da ova vrsta rada može poslužiti kao kardio, posebno za sagorijevanje masti.


Koje su prednosti kardio treninga?


  • Smanjeni krvni tlak
  • Poboljšana sposobnost pamćenja i razmišljanja (kao i smanjen rizik od moždanog udara i Alzheimerove bolesti)
  • Bolja cirkulacija i razina kolesterola
  • Povećana opskrba kisikom, što omogućuje mišićima jači rad
  • Smanjena šansa za razvoj dijabetesa tipa 2
  • Pomaže u jačanju pluća, što smanjuje umor
  • Pomaže u zdravom upravljanju tjelesnom težinom
  • Održava pokretljivost zglobova i bori se protiv osteoporoze

Osim toga, vaše tijelo sagorijeva više masti, jača vaše srce, ublažava stres, poboljšava san i potiče višu razinu energije. U kombinaciji s treningom snage, odgovarajućom prehranom i unosom vode te odgovarajućim danima odmora, kardio može biti vaša ulaznica za zdravije tijelo.




SUPER CIJENA!


Xplorer Vam nudi sklopivu Xplorer Blaze magnetnu traku za trčanje. po super sniženoj cijeni!


Xplorer magnetna traka za trčanje je konstruirana za korisnike težine do 110 kg. Ova pristupačna, lagana, jednostavna i sigurna magnetna traka uz minimalne troškove priuštit će ti zadovoljstvo trčanja i kvalitetnog treninga u vlastitom domu.


Za više detalja kliknite OVDE!