xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Vaše ponašanje nakon treninga je vrlo važno. Zapravo, gotovo je jednako važno kao i ono što radite tijekom vježbanja.


Evo 5 načina kako popraviti neke od najčešćih pogrešaka nakon vježbanja:


Preskačete istezanje


Mnogi od nas preskaču zagrijavanje i hlađenje kada nemamo vremena kako bismo što bolje iskoristili svoje vrijeme. Istezanje omogućuje mišićima da se oporave nakon napornog treninga i može spriječiti ozljede. Odvajanje vremena za istezanje također može poboljšati vaš raspon pokreta u kratkom roku i pomoći vam da izvučete maksimum iz sljedećeg treninga u teretani.


Ne pijete dovoljno vode


Većina nas zna da bismo trebali piti vodu tijekom i neposredno nakon treninga, ali često ne uzimamo u obzir dugoročni učinak koji vježba ima na naše potrebe za hidratacijom. Dugo nakon što ste završili s teretanom, vaše tijelo treba više vode da bi održalo korak.


Pravilna hidratacija poboljšava sintezu proteina a vaša boja urina, a ne žeđ, najbolji je pokazatelj razine hidratacije; trebali biste težiti blijedožutoj boji.


Izbjegavajte kofeinska pića nakon treninga. Kofein prije je u redu jer može pomoći u povećanju razine energije i možda pomoći u poticanju gubitka masnoće. Međutim, nakon vježbanja, razine kortizola su visoke i trebali biste ih sniziti što je brže moguće kako biste pomogli u oporavku.


Neaktivni ste nakon treninga


Povratak za radni stol na poslu ili odlazak u krevet nakon vježbanja može usporiti vaš oporavak.


Dugo sjedenje ili ležanje nakon vježbanja može povećati bol u mišićima jer omogućuje nakupljanje krvi. Pokušajte ustati i prošetati svakih 20 do 30 minuta kako biste održali protok krvi i dopustili tijelu da odvoji vrijeme od napora da se opusti.


Obilan obrok nakon treninga


Važno je pojesti nešto nakon teretane kako biste nadoknadili iscrpljeni glikogen i potaknuli sintezu proteina. Pokušajte pojesti lagani međuobrok odmah nakon treninga i ostavite veće obroke za sat ili dva kasnije (težite uravnoteženoj prehrani, a ne samo pizzi i hamburgerima!) kada vaš probavni sustav bude bolje opremljen za to.


Zaboravljate pratiti svoj napredak


Nikada nećete znati koliko napredujete ako ne pratite svoje treninge. Gledanje unatrag na to koliko ste daleko stigli može biti veliki porast samopouzdanja, a praćenje vaših vježbi svaki dan (pretrčane udaljenosti, podignute težine, kako vaše tijelo izgleda i osjeća se, itd.) može vam pomoći da proslavite svoj napredak.
Ostanite u formi i vježbajte u udobnosti svog doma! 


Pogledajte super cijene naših OUTLET proizvoda klikom OVDJE!