xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Povećajte sagorijevanje kalorija uz HIIT kardio (intervalni trening visokog intenziteta)


Za ovaj tjedan predlažemo HIIT kardio vježbe brzog tempa, koje podrazumijevaju postavljanje trake za trčanje na najveću moguću brzinu. Ovaj program vam sigurno neće dosaditi jer ćete mijenjati način vježbanja nakon svakih 15 ponavljanja, u ukupnom trajanju od 20 minuta. Pa da vidimo koliko brzo možete vježbati i koliko vježbi možete napraviti u 20 minuta. Postavite tajmer i krenite!


Korak 1 - Iskorak


Postavite traku za trčanje na najviše vrijednosti (ili na vrijednosti koje vam najviše odgovaraju). Predlažemo brzinu od 3 km/h i 15 iskoraka u hodu, bočno radi ravnoteže. Što manje koristite ruke da biste se poduprli u stojećem položaju, to ćete više napredovati radeći duge korake i duboko tonući u iskorak. Kako biste olakšali svoje pokrete, dođite do samog vrha trake za trčanje radi oslonca i nemojte previše utonuti u iskorak. Napravite 15 iskoraka svakom nogom!


Korak 2 - Skokovi naprijed


Sada postavite traku za trčanje na brzinu od 6-8 km/h. Iskoračite desnom nogom naprijed i usmjerite kukove prema naprijed, skočite 15 puta. Zatim ponovite istu vježbu s lijevom nogom u iskoraku. Ako trebate bolju potporu, uhvatite se za rukohvate.


Korak 3 - Visoko podizanje koljena


Zadržite istu brzinu i počnite trčati podižući koljena što je više moguće. Osjetit ćete angažiranost mišića stražnjice, trbuha i listova. Vježbu napravite sa svakom nogom 15 puta, ukupno 30 puta.


Korak 4 - Brzi čučnjevi


Na kraju smanjite brzinu na traci za trčanje. Zatim stanite sa strane trake i napravite 15 brzih čučnjeva.


Ponovite ove korake koliko god puta možete tijekom 20 minuta!


Ovo će prodrmati vaše tijelo i natjerati vas da se preznojite  za kratko vrijeme ! Sretno!




Sjajna Xplorer ponuda samo u INTERSPAR centrima!


Opremite vašu kućnu teretanu u Interspar centrima kvalitetnim Xplorer fitnes spravama za vježbanje!